vineri, 31 iulie 2015

Tarta - deliciu rapid


O tarta foarte reusita ,cu baza dintr-un aluat foarte fraged si umplutura la alegere: legume,legume si ciuperci ,legume si carne .
Aluatul;
  • 200 grame unt
  • 4 cesti (ceasca de cafea,de referinta ,nu foarte mare) cu faina alba
  • un praf sare
  • doua linguri apa rece


Umplutura 
  • doi dovlecei cruzi .Daca dovlecelul este mai la maturitate il fierbem un pic si il scurgem
  • un morcov ras (putem pune si telina rasa)
  • ceapa verde ,trei fire .Daca nu avem putem folosi si ceapa uscata ,doua cepe mici.
  • doua rosii ,sa nu fie moi
  • piper
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • 200 gr smantana
  • o ceasca lapte
  • 4 oua
  • sare
  • cascaval ras cat sa acopere bine suprafata vasului ,dupa ce am  pus toata compozitia.
Pentru aluat taiem untul bucatele mici si il amestecam cu o lingura cu faina si sarea.Ne ajutam si de maini si facem un aluat pe care il punem intr-un vas acoperit cu o punga de plastic si il dam la frigider.Nu insistam cu framantatul ,doar omogenizam bine.
Indicat e sa facem aluatul de seara ori sa il lasam la rece cateva ore.
Cand il luam ca sa il intindem pe masa usor infainata (il putem pune intr-un vas in forma de tarta sau o cratita cu peretii nu foarte inalti) sa nu ne descurajam daca s-a intarit prea tare.Cu mainile il luam si il apasam ,modelam (nu prea mult) caci el devine elastic .Ii dam forma vasului ,saltand aluatul pe peretii vasului (cam 30 cm are diametrul,vasul, iar coca este groasa de vreo 3 -4 mm.Daca ne mai ramane vreun pic de coca ,facem suluri subtiri si punem pe deasupra .
Peste aluatul care a luat forma vasului , punem legumele tocate cubulete maruntele,morcovul ,telina le radem punem verdeturile ,peste care turnam laptele amestecat bine cu ouale ,sarea,smantana(ca la omleta)  .Putem pune feliute subtiri de sunca presata ,carne de pui fripta sau ce ne-a ramas prin frigider ,asta daca vrem sa fie si cu carne ..Deasemenea putem pune feliute de ciuperci taiate subtiri .Radem cascaval si dam la cuptor la 180*C cam 35 min pana vedem ca foaia de tarta a capatat pe margini o culoare aurie iar compozitia din interior s-a intarit ,s-a inchegat frumos.E mai usor de facut in vas transparent pentru ca putem sa-i vedem culoarea rumena (culoarea cojii de paine) si la baza tartei.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu