joi, 18 decembrie 2014

Prajitura zi si noapte

O prajitura delicioasa de post ,usor de facut ,pufoasa si umeda.




  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • un varf de cutit cu sare
  • esente dupa preferinta (am pus potocala in partea alba si rom in cea neagra)
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • 350 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • cateva nuci 
Apa minerala se amesteca cu zaharul ,sarea ,esentele pana se topeste zaharul.Se pune uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt.Se mixeaza bine.Coca e moale ,asa trebuie sa fie ,nu mai adaugam faina,
In tava tapetata cu hartie (atentie!tava este de dimensiuni mici) de copt se pune aluatul alb .Apoi in ce a ramas se pun cele doua linguri de cacao si se omogenizeaza bine.Se toarna acest aluat cu cacao peste aluatul alb din tava si se pun nuci tocate deasupra.Se pune la cuptorul incins ,cam 25-30 min.Se face testul scobitorii.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu