duminică, 8 septembrie 2013

Gustarea beduinului

Sa nu ma intrebati de ce ii zice asa!Pot sa va spun ca e foarte bun si usor de facut.




  • 4 jumatati de piept de pui 
  • sare ,condimente (piper,boia,condimente pentru pui sau ce ne place)
  • ardei rosu si verde ,vreo patru -cinci bucati
  • morcov
  • doua cepe ,una rosie ,una alba 
  • 6 oua 
  • o cutie de iaurt ZUZU sau smantana 
  • cascaval
  • telina verde
Pieptul de pui se taie bucatele,se bate cu ciocanul de snitele dar nu trebuie insistat ,sa-l facem zob ,se condimenteaza ,sareaza ,se stropeste cu putin ulei si la cuptor cu el pana aproape se face,se patrunde bine.
Ceapa o taiem fasii ,rondele ,o punem la calit in putin ulei ,apoi picuram apa si adaugam si morcovul ,ardeiul .
Lasam sa se inmoaie bine,sa-i scada lichidul  si trantim aceste toate in tava unde se odihneste pieptul de pui.
Repartizam frumos pe toata suprafata.Radem cascaval.
Ouale se separa ,albusurile se bat spuma cu praful de sare , galbenusurile se amesteca cu iaurtul sau smantana  ,cu telina taiata fin si frunze si codite .Apoi se incorporeaza unul in altul galbenus si albus ,amestecand usor .Se toarna in tava peste pieptul cu legume si se lasa cam 30 min cand se pune deasupra cascaval,bucati sau ras si se mai da un pic cat sa se topeasca acesta.
Foarte bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu