duminică, 9 iunie 2013

Prajitura TOSCA



Crema de vanilie,blat cu nuca de cocos si mac,biscuit insiropat in cafea solubila,glazura de ciocolata cu frisca,asta e Tosca!
Blatul nr.1:
L-am facut in tava de 25/30 cm.
  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 gr zahar
  • 50 gr fulgi de nuca de cocos
  • 100 gr mac
  • 100 gr faina
Crema:
  • 8 galbenusuri
  • un pic de sare,cat sa cuprindem intre doua degete
  • 400 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 100 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 200 gr unt 85% grasime
Daca nu preferam cremele la plicuri recomand cea mai buna crema de vanilie care iese ca la carte.Nu mai exista pericolul sa se taie crema sau sa ne gandim ca are prea multa grasime.
http://giorgig.blogspot.ro/search/label/Creme
Blatul nr.2 : Biscuiti petit beurre,cam cat sa acopere suprafata prajiturii
Sirop :doua pliculete sau o lingura plina de cafea solubila ,ness ,dizolvate in apa fierbinte cu zahar
Glazura :
  • 200 gr ciocolata
  • 60 ml frisca
Albusurile se bat spuma cu sarea ,se pune zaharul in prize mici si se bate dupa fiecare bine ,astfel incat sa obtinem o spuma tare.Se adauga faina lingura cu lingura amestecand usor sa nu stresam albusul.Asa procedam si cu nuca de cocos si cu macul.Punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la foc potrivit ,cam 160* pana se aureste putin deasupra.Scoatem blatul ,ii indepartam usor hartia de copt si il lasam sa se raceasca.



Pentru crema frecam galbenusurile cu sarea ,zaharul si zaharul vanilinat pana se fac ca o crema .Adaugam plicul de budinca in crema de galbenusuri .Laptele fiert il turnam in suvoi subtire in crema de galbenusuri si punem pe baie marina amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasam la racit .
Untul la temperatura camerei il frecam cu o lingura pana se face ca o crema in care adaugam crema de galbenusuri ,rece ,lingura cu lingura ,amestecand mereu dupa fiecare priza.
Facem o cafea ness si o lasam la indemana.
Asamblam prajitura:
-punem blatul de albusuri cu mac si cocos 
-peste acest blat punem crema
-peste crema punem biscuitii insiropati ,trecuti doar prin cafeaua Ness,nu trebuie sa-i insiropam excesiv.

Facem glazura din frisca si ciocolata ,o lasam sa se raceasca si o punem abia calduta peste biscuiti.
Lasam cateva ore la rece.
Pofta mare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu