duminică, 31 martie 2013

Prajitura Inteligenta

Modul ei de a se separa ii confera calitatea asta.Se desparte singura in crema si blat ,creste fara prafuri ajutatoare.



  • 1 l lapte dulce
  • 8 oua
  •  250 gr margarina
  • 240 gr faina
  • un varf de cutit cu sare
  • esenta de portocale 
  • doua plicuri de zahar vanilinat
  • 250 gr zahar 
Margarina se taie bucatele si se pune pe foc impreuna cu laptele.Nu se fierbe ci se lasa pe foc pana se topeste margarina.Se pune zaharul vanilinat si esenta de portocale.Se poate folosi unt pentru cine nu agreaza margarina.Se lasa la racit.
Tava folosita trebuie sa fie una inalta ,mare .Merge tava mare a cuptorului sau alta inalta.Cantitatea este destul de multa.
Ouale se separa albusuri de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul,jumatate din cantitate de zahar, pana se fac cremoase si cresc in volum .Albusurile se bat spuma cu praful de sare si cealalta jumatate din cantitatea de zahar ,incorporand lingura cu lingura si batand dupa fiecare.Se face o spuma tare ,ferma ,lucioasa.
In crema de galbenusuri se incorporeaza laptele in care s-a topit margarina(racite) alternand cu faina.Punem laptele cu margarina un pic ,apoi din cantitatea de faina si mixam bine sa nu fie cocoloase,pana terminam de incorporat.
La sfarsit incorporam albusurile spuma amestecand usor ,cu miscari blande ,cu lingura .Nu folosim aici mixerul!!
Punem in tava captusita cu hartie de copt sau unsa cu margarina si tapetata cu faina.
 Dam la cuptor la foc mai mare,in cuptorul deja incins , pentru primele 5-10 minute (180*)apoi la foc mai  mic spre potrivit ,160* si coacem cca o ora .E gata cand se rumeneste putin si face mici crapaturi ici-colea.
Ii radem ciocolata deasupra cand ea e scoasa din cuptor,fierbinte .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu