duminică, 31 martie 2013

Portofele cu legume



Se incadreaza la mancare de post dar pot sa spun ca sunt delicioase.
Aluatul:

  • 500 gr faina
  • un pliculet de drojdie uscata 7-10 grame
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 200 ml ulei
  •  150 ml apa minerala
  • o lingurita cu zeama de lamaie 

Umplutura:
  • un morcov mare 
  • o mana de fasole uscata
  • cateva ciupercute
  • doua ceape
  •  un ardei (putem avea si de la congelator )
  • ulei
  • marar ,patrunjel
Pentru aluat: se amesteca faina cu drojdia uscata,  cu apa minerala ,uleiul ,zeama de lamaie si sarea.Se framanta un aluat care se lasa la frigider cel putin trei ore.E bine de facut de pe o zi pe alta.

Aluatul e elastic,se framanta si se intinde usor.
Fasolea se opareste in doua ape care se arunca ,se fierbe bine si apoi se scurge de apa.
Morcovul se curata ,se rade pe razatoarea mare .Ceapa se toaca marunt si se caleste in cateva linguri de ulei (3-4) pana devine sticloasa.Se adauga morcovul si doua trei linguri de apa.Le lasam sa fiarba completand din cand in cand (cand incepe uleiul sa sfaraie ,semn ca apa s-a evaporat ) cu alte linguri de apa.
Se pun si ciupercutele tocate maruntel si ardeiul .Se scade bine apa din ele si daca mai ramane zeama se scurge.Se condimenteaza ,se pune verdeata .
Se intinde aluatul cu facaletul (nu-l intindem foarte subtire) se taie patrate maricele (sau cum dorim )se pune o lingura mare din compozitia cu legume si se lipesc bine marginile.

Se da la cuptor ,la foc potrivit ,180* si se coace pana se auresc putin pe margini.Nu le coacem prea tare.

Sunt excelente !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu