joi, 28 februarie 2013

Regina Maria

Nu stiu de ce ii zice asa ,daca e preferinta vreunei regine dar stiu ca e atat de buna incat e demna de pus pe masa unei regine.
 
Blat nr.1:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • esenta de rom
  • 6 linguri cu varf de faina
Se bat albusurile spuma cu praful de sare ,se pune apoi zaharul ,lingura cu lingura ,batand dupa fiecare .Se incorporeaza galbenusurile ,cu lingura , frecate un pic cu uleiul ,usor ,cu miscari blande ,sa nu stresam albusul .In acelasi fel  se pune si faina cernuta usor ,lingura cu lingura. Se coace in tava mare de la aragaz ,pe hartie de copt.

Blat nr.2:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • o lingura de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • doua linguri faina
  • 150 gr nuci prajite si tocate
Se mixeaza(bat) albusurile spuma tare cu sarea ,se pune zaharul si se bate dupa fiecare lingura de zahar.Se pune pe baia marina si se bat si acolo ,sa devina lucioase.Se trage de pe baia marina se pune zeama de lamaie ,faina si nucile si se aseaza compozitia pe o foaie de copt in tava .Se da la foc mic si se coace cu rabdare pana se intareste dar nu se lasa sa se maroneasca decat putin pe margini.

Crema:
  • 6 galbenusuri 
  • un praf de sare
  • doua linguri de cacao
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 8 linguri faina
  • 200 gr unt
  • esenta de rom
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea pana devin spumoase si cresc in volum ,apoi se pune cacaoa ,faina si laptele .Omogenizam bine si dam pe baie marina pana se incheaga nbine crema.Tragem de pe foc ,punem esenta si lasam sa se raceasca .Untul ,moale ,la temperatura camerei il frecam pana devine cremos si incorporam crema lingura cu lingura.

Asezam blatul ,punem un strat de crema ,peste el asezam bezeaua (blatul de albusuri) si apoi terminam cu un strat de  crema peste care radem nuci ,ciocolata si ce ne mai place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu