marți, 18 septembrie 2012

Budinca din dovlecel

Cate minunatii se fac si dintr-un banal dovlecel!
Sa va arat una din ele.
Budinca din dovlecel,simplu de executat si savuros.
Dovlecelul se spala se curata de coaja ,taind-o subtire ,nu luam prea mult din el,ca la cartof.Se taie in doua ,pe lung ,su se scobeste de miez cu o lingura.Miezul il folosim la umplutura,nu il aruncam.
Am tapetat un vas cu unt si pesmet.Am asezat dovleceii in asa fel incat sa acopere suprafata vasului.
Miezul dovlecelului l-am maruntit cu un cutit si l-am amestecat cu 200 gr branza de vaci .200 gr cascaval ,4 oua ,marar, cativa catei te usturoi tocati fin si o jumatate de cutie(mare) de smantana .Am umplut dovleceii si restul de compozitie am turnat-o peste ei si am nivelat.Deasupra am batut un ou cu restul de smantana si am turnat peste ei ,dupa care am ras cascaval .Putem rade cat de mult sa iasa mai aspectuos.Se lasa pana se face o crusta fumoasa deasupra .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu