miercuri, 22 august 2012

Tort Raffaello

Photo

Eu blatul il fac asa cum am explicat si la alte torturi ,ca un pandispan.Photo
Pentru ornat:
  • ciocolata alba
  • frisca
  • bomboane Raffaello

Crema:
  • 400 g ciocolata alba de calitate
  • 400 ml frisca lichida (se intareste mai bine decat smantana dulce)
  • fulgi de migdale (optional)

Ciocolata o rupem bucatele si o punem in frisca lichida intr-un vas ,pe foc mic .Amestecam usor pana se dizolva ciocolata ,nu dam in clocot.Lasam sa se raceasca si dam la rece cateva ore.Ideal ar fi sa o facem de pe o zi pe alta .
Sirop: 
100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • Amestecam zaharul cu laptele si nuca de cocos.
    Punem vasul pe foc si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla.Atentie sa nu dea in foc!
    Lasam la racit ,apoi strecuram printr-o strecuratoare fina.

    Taiem blatul in doua ,trei (cat putem) si il insiropam bine.
    Crema scoasa de la rece o mixam bine pana se intareste.Daca se intampla ,din cauza calitatii ciocolatei sau ceva probleme cu frisca ,sa nu se intareasca nu disperam ,apelam la un plic de gelatina dizolvata in putina apa si lichefiata prin introducerea vasului in care e in alt vas cu apa fiarta dar nu pe foc.
    Amintesc aici ca gelatina se incorporeaza corect astfel:
    se pun doua -trei linguri din crema in gelatina lichefiata si se amesteca iar apoi rasturnam acest amestec in toata masa de crema si omogenizam.
    Punem crema intre foile de blat ,imbracam tortul in crema ,presaram ornam cu frisca si radem ciocolata alba deasupra si presaram si nuca de cocos din belsug.

    Foarte bun!
    Un tort marca 'Miha".

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu