duminică, 13 mai 2012

Bascute cu carne



500 gr faina
30 gr drojdie proaspata
o lingurita sare
o lingurita zahar
doua oua
200 ml lapte

Faina se cerne intr-un vas.Se face o gropita in mijlocul fainii si se pune drojdia dizolvata in lapte cu zahar.Se incorporeaza un pic din faina cat sa rezulte o pasta moale.Se lasa la crescut cam un sfert de ora.Batem ouale cu sarea si uleiul si le amestecam in compozitia de faina.Framantam cat sa se amestece si sa nu se mai lipeasca de maini.Din acest aluat luam bucatele cam cat o caisa si le asezam pe masa unsa cu putin ulei.
Intre timp pregatim carnea.Dam :
500 gr carne 
2 cepe mari,
marar,patrunjel
doua felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine ,
 prin masina de tocat carne.Le amestecam cu un ou ,sare, piper .

Din gramajoarele facute din aluat luam pe fiecare si o turtim cu mainile cat sa formam un cerc.
Pe aluat punem carne si strangem de exteriorul cercului spre interior ,facand astfel trei colturi.
Le prajim intai cu umplutura in jos ,apoi le intoarcem cu umplutura in sus.
ATENTIE!Se fac repede si riscam sa le ardem daca nu suntem cu ochii pe ele.Cam un minut pentru fiecare parte cred ca e deajuns.Le lasam sa se rumeneasca precum gogosile.
Reteta este marca Anastasia ,clipe dulci.
Fierbinti se poate rade cascaval pe parte cu carnita sau peste ele.
Pofta buna!

.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu