sâmbătă, 31 martie 2012

Mancarica cu soia si sos rosu


Soia se fierbe cu sare si condimente.Se stoarce si se lasa pana la folosire.
Doua cepe mari se toaca si se calesc in 4-5 linguri de ulei .Se pun si doua linguri de apa fiarta ,sa fie inabusite mai mult.Se toaca aici si vreo 3-4 graunti de usturoi (poate fi si usturoi verde si chiar mai mult pentru doritori). Un morcov mare se da pe razatoarea cu ochiuri mari .Se adauga in oala noastra.Putem pune si telina ,pastarnac,radacina de patrunjel.Cand acestea se inmoaie se pune soia bucati ,scursa bine de apa.
Dupa ce se mai calesc vreo 10 minute se pun rosiile si ardeiul si se lasa la fiert.Se completeaza cu putina apa fiarta ,cat sa le acopere ,un deget mai mult.
Cand s-au inmuiat se pune o lingurita de faina dizolvata in apa .
La sfasit se adauga marar sau leusten...ce dorim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu