sâmbătă, 4 februarie 2012

Clatite banatene

Buuune!
Am executat niste bucati clatite.Cate?Dupa pofta inimii .Mai usor cu poftele ca rupi acul la cantar!
3oua,o juma' lingurita sare,un plic de zahar vanilat,vreo doua lingurite de ulei,cam 500 gr lapte si un pahar de apa minerala.Punem faina cat sa facem un amestec subtirel care sa curga.Le coacem in tigaia incinsa in care lasam cateva picaturi de ulei si cateva cristale de zahar.
Le umplem apoi cu branza dulce ,sarata (amestecate iese mai bine) in care punem doua -trei lunguri smantana ,un ou,coaja de lamaie sau portocala,stafide ,4 linguri de zahar.Le impachetam ca pe un plic ,sa le indoim capetele,si le punem in tava unsa cu unt.Printre ele putem pune si doua ,trei umplute cu un gem mai gros.
Peste ele turnam un amestec din :
- 4 galbenusuri amestecate cu restul de smantana ,un pic de lapte si un plic de zahar vanilat.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 4 linguri de zahar.Le punem deasupra tuturor ingredientelor si dam la cuptor,la foc mic, pana se intareste bezeaua si se maroneste (cam 20 min)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu