joi, 5 ianuarie 2012

Briose cu mere si cacao


  • doua mere taiate cubulete mici
  • un paharel iaurt (aprox.125 gr)
  • 3 paharele (folosim acelasi paharel) faina 
  • un plic praf de copt
  • 1/2 paharel ulei
  • doua linguri cacao
  • un pic de sare
  • 3 oua 
  • 1 si 1/2 paharel zahar tos
  • esenta vanile,coaja de lamaie...ce esente vrem de fapt
  • zahar pudra pentru cernut deasupra si un pic scortisoara
Mixam ouale cu zaharul ,sarea si zaharul vanilat,esentele,punem iaurtul ,uleiul cate putin si la urma faina ,o cernem amestecata  peste amestecul format ,amestecata cu praful de copt.Mai mult de un sfert din compozitie o amestecam cu cacao .In forma de briose punem hartiutele speciale si cu o lingura asezam coca alba peste care punem putina din cea neagra.Cam un pic mai mult de jumatate umplem forma pentru ca ele cresc mult la copt.Asezam in mot cateva cubulete de mere si dam la cuptor cam 25- 30 minute ,la foc potrivit(180) .Sunt gata cand se rumenesc foarte putin pe margini.Se scot ,se pudreaza cu zahar farin ,vanilinat si gata.Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu